Feizollahi

عنوان سخنراني: برنامه ريزي عدد صحيح آميخته غير متمركز: تئوري و كاربرد در سامانه هاي توليد برق

سخنران: دكتر محمد جواد فيض‌اللهي استاديار كالج كسب‌وكار رابينسون در دانشگاه ايالتي جورجياي امريكا

زمان برگزاري: يكشنبه 22 ارديبهشت ماه 1398

چكيده: برنامه‌ريزي عدد صحيح آميخته (MIP) يكي از ابزارهاي بسيار مهم براي مدل‌سازي و حل مسايل بهينه‌سازي در دنياي واقعي است. در عمل، بسياري از مدل‌هاي MIP داراي ساختار خاصي هستند كه بلوك‌هاي زيادي از محدوديت‌ها به صورت سست با هم مرتبط هستند. زمان حل سريع، مقياس پذيري، پايگاه‌هاي داده غيرمتمركز و حفظ حريم خصوصي داده‌ها، مشوق استفاده از روش‌هاي بهينه‌سازي غير متمركز براي حل اين گونه مسايل است. يك رويكرد بهينه‌سازي غيرمتمركز، آزاد كردن محدوديت‌هاي سست مشترك بين بلوك‌ها و حل مساله آزاد شده به صورت موازي است. در اين تحقيق روش آزادسازي لاگرانژ تقويت شده (Augmented Lagrangian Relaxation) و دوگان آن براي مسايل MIP بررسي مي‌شوند. تحت فرض‌هاي ملايم، نشان داده مي‌شود كه استفاده از هر نرمي به عنوان تابع تقويت كننده با يك ضريب جريمه به اندازه كافي بزرگ، ميتواند شكاف دوگان را براي مسايل MIP ببندد. همچنين يك رويكرد غيرمتمركز براي حل مسايل زمان‌بندي توليد نيروگاهي در سامانه‌هاي توليد و توزيع برق ارايه مي‌شود. در نهايت، نتايج عددي اين روش بر روي شبكه‌هاي بسيار بزرگ توليد و توزيع برق مورد بحث قرار مي‌گيرد.

بيوگرافي: دكتر محمد جواد فيض‌اللهي استاديار كالج كسب‌وكار رابينسون در دانشگاه ايالتي جورجياي امريكا مي‌باشد. ايشان مدرك دكتري و كارشناسي ارشد تحقيق در عمليات خود را از دانشكده مهندسي صنايع دانشگاه جورجيا تك اخذ كرده‌اند. همچنين، ايشان فارغ‌التحصيل ممتاز دوره‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد مهندسي صنايع دانشگاه صنعتي شريف مي‌باشند. رساله دكتري ايشان با عنوان « زمان‌بندي توليد نيروگاه‌ها در مقياس بزرگ: رويكردهاي برنامه‌ريزي عدد صحيح آميخته غيرمتمركز» زير نظر استادان مطرح دانشكده‌هاي مهندسي صنايع و برق جورجيا تك بود كه مورد حمايت آژانس پروژه‌هاي تحقيقاتي پيشرفته انرژي (ARPA-E) در وزارت انرژي امريكا قرار داشت. زمينه‌هاي تحقيقاتي مورد علاقه دكتر فيض‌اللهي تئوري و كاربرد تحقيق در عمليات و به صورت خاص برنامه‌ريزي عدد صحيح در مقياس بزرگ، بهينه‌سازي موازي و غيرمتمركز، بهينه‌سازي استوار و احتمالي، و كاربرد آنها در حوزه‌هاي مختلفي از قبيل سامانه‌هاي توليد برق، پايايي، مهندسي صنايع و ... مي‌باشد.